Nem mindennapi mag, ami az olasz konyha egyik fő ízesítő kelléke. Ez a hosszúkás, elefántcsont színű, mandulához hasonlatos, enyhén édeskés csoda a fenyőmag. Sokféleképp felhasználható, mint például édes vagy sós süteményekhez, salátákhoz, zöldség- vagy halételekhez. Magas az energiatartalma, tele van antioxidánsokkal és vitaminokkal, amelyek segítenek a fogyásban is, ugyanis beindítják az anyagcserét.
A fenyőmag segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, ami miatt például a cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Aromája igen jellegzetes, emiatt mediterrán afrodiziákumnak is szokták hívni. Ha igazi pestot akarunk készíteni, akkor bizony elengedhetetlen a használata, de oda kell figyelni, mert magas olajtartalma miatt könnyen megég és ehetetlen lesz.
A fenyőmag rendkívül egészséges, gluténmentes, így a cöliákiával küzdők is nyugodtan fogyaszthatják. Pompás élettani hatásai mellett diétához is kiváló, ugyanis ez a mag amolyan zsírégető, csökkenti az éhségérzetet és az anyagcserét is felpörgeti.
A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk
A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.