A hüvelyesek, mint például a bab, a lencse, csicseriborsó nagyon egészséges táplálékok, a háztartások nagy százalékában sűrűn előfordulnak finom étkek formájában. Van még egy igen ízletes társuk, a vöröslencse, ami egy remek tápértékű alapanyag.
Magas az élelmirost-tartalma, ezáltal segíti a bélrendszer optimális működését és táplálja a belekben élő baktériumokat. A növényi eredetű alapanyagok között kiemelkedő a vöröslencse fehérjetartalma, ugyanis 10 dkg 25,5 g fehérjét tartalmaz. Ugyanakkor kevesebb a zsírtartalma, mint a borsónak, viszont van benne Omega 3 és Omega 6 zsírsav is.
Persze számos más, a szervezetre remek hatású összetevővel is büszkélkedik, mint a kálium, kalcium, foszfor, mangán, réz, bór, vas, kobalt, jód, cink, króm, B2-, B6-vitamin, folsav és biotin. Magnéziumban és vasban különösen gazdag a vöröslencse, de ahhoz, hogy ezek jól felszívódjanak, feltétlenül C-vitaminban gazdag, friss zöldségekből készült salátákkal együtt szükséges fogyasztani.
Az a jó tulajdonsága is megvan, hogy javítja az anyagcserét, valamint erősíti az immunrendszert, így pedig a szervezet jobban tud védekezni a különböző betegségek ellen. Ezek mellett nagyon könnyen emészthető a vöröslencse, fogyasztását azok a személyek is nyugodtan kipróbálhatják, akik egyébként nem esznek babféléket.
Ha köménnyel, fekete mustárral, kurkumával vagy korianderrel van fűszerezve, akkor még kedvezőbb ez a táplálék az emésztőrendszernek. Könnyű elkészíteni is, hiszen nem kell előre beáztatni, mégis hamarabb megfő, mint más hüvelyesek. Vöröslencse a bulkshop.hu webáruházból is bármikor vehető, ahol az ára is nagyon jutányos.