A német szeszesital márkák között ez számít az export királyának. A Jagermeister receptjét szigorú titoktartás övezi. Csak annyit tudunk róla, hogy a világ minden tájáról származó 56 ritka gyógynövényt és gyümölcsöt használnak fel az összeállításához, közöttük levendulavirágot, sáfrányt és szegfűszeget. Ezeknek és az 1 évig tartó tölgyfahordós érlelésnek köszönhető a Jagermeister egyedi íze és nemes aromája.
Ízében a finom édesség harmonikusan keveredik a kesernyés jegyekkel. A likőr megalkotója Curt Mast egy borkereskedő fia és ecetgyár tulajdonosa volt, aki 1934-ben dolgozta ki az ital receptjét, amit 1 évvel később bejegyeztetett.
Mivel a vadászat is érdekelte, a Jägermeister nevet adta az italnak, ami annyit tesz: Mestervadász. A Jagermeister palackok címkéjét egy jellegzetes szarvas díszíti, az agancsok között kereszttel. A márka hivatalos tájékoztatása szerint, az alkohol palackján látható logó Lüttichi Szent Hubertus alakjára utal, aki állítólag egyik vadászata során látott egy szarvast, aminek az agancsán kereszt volt.
A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk
A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.