Ezt a remek italt gyakran tévesztik össze a konyakkal. A kettő közötti különbség az, hogy az Armagnac csak egyszer van desztillálva, ebből kifolyólag az ízek sokkal jobban érezhetők. Tehát jellemző rá az erős ízhatás, emellett a színe is sötétebb. A gyártók a minőségvédelemre nagy figyelmet fordítanak. Meghatároztak négy szőlőfajtát, amelyekből az ital készülhet.
A fogyasztása édességek mellé vagy étkezés után ajánlott. A története a 14. századig vezethető vissza, hiszen akkor már készítették, viszont csak a helyiek ismerték. Manapság már az Armagnac világszerte óriási népszerűségnek örvend. Az érlelése tölgyfa hordóban történik. Ha megvendégeli a barátait egy ilyen remekművel, akkor biztos lehet a sikerben.
Az alkoholtartalma 40-50% körüli, változattól függően. A meseszép borostyán színével és telt gyümölcsös ízével mindenkinek elnyeri a tetszését. Az Armagnac francia eredetű ital. Szerezzen be egy palackkal és próbálja ki, hiszen csak így tapasztalhatja meg az imént említett pozitívumokat! Ha egyszer megízleli, akkor akár a kedvencévé is válhat.
A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk
A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.