Minden háziasszony rendelkezik egy receptes füzettel, amibe kipróbált és jól bevált receptek vannak rögzítve. De nem mindegyikben található meg a muffin alaprecept, pedig erre minden konyhában szükség lenne, ahol gyakran készülnek ízletes finomságok. A muffin tulajdonképpen azon sütemények és kenyerek csoportjába tartozik, amelyek sütőpor vagy szódabikarbóna hozzáadásával készülnek, tehát nincs szüksége pihentetésre vagy kelesztésre, hanem azonnal süthetjük, amint kikevertük.
Édesen készítik a leggyakrabban, de nagyon finom sós változatban is ez a sütemény. Nos, ha megvan egy jó muffin alaprecept, akkor azt ízlésünk szerint ízesíthetjük. Kiválóan gazdagítható gyümölcsökkel, magvakkal, csokoládéval, illetve különféle fűszerekkel. A jó tészta kívül picit rögös, karamelizálódott, ropogósra sült, belül pedig puha és omlós. Megfelelő mennyiségű töltelékkel kell dolgozni, hogy azok ne áztassák el a tésztát.
A receptek.at weboldalon megismerhető egy nagyon sikeres muffin alaprecept lépésről lépésre. Ennek elkészítése viszonylag egyszerű, de ahhoz, hogy a sütemény állaga és az ízélmény tökéletes legyen, néhány alapszabályt mindenképpen be kell tartani. Kétféle módszerrel állítható elő a sütemény.
Klasszikus módszerrel, aminek során a muffin alaprecept szerint, kézzel keverjük össze az alapanyagokat. A másik előállítási eljárás a creaming method, aminek eredményeként a muffin állaga közelebb áll a piskótatésztához, a belseje pedig egyenletesebb, finoman morzsolódó. Mindkét módszer részletesen le van írva weboldalon.
A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk
A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.